Læger ansat på sygehuse skal ikke længere have mulighed for at få dobbeltløn ved at tage en blodprøve fra fx spritbilister for politiet, når de er på arbejde.
Sundhedsminister Ellen Trane Nørby (V) ændrer bekendtgørelsen om regionernes levering af ydelser til offentlige myndigheder, så lægerne kan tage blodprøver som en del af deres almindelige arbejde på sygehuset, lyder det fra Sundheds- og Ældreministeriet.
- Lægerne på sygehusene har hidtil ikke måtte hjælpe politiet uden at tage særskilt betaling. Det har været tåbeligt, så det skal vi selvfølgelig have lavet om, så lægerne bare tager prøverne som led i deres daglige arbejde, siger ministeren.
Politiet benytter i dag både privatpraktiserende læger og læger på regionens sygehuse til at tage blodprøver på formodede spritbilister, der i sagens natur skal tages hurtigt for at sikre beviser. Politiet vil gerne bruge begge typer læger for at være sikre på at få fat i en læge hurtigt nok.
Men, som det er nu, siger reglerne, at regionernes læger ikke må hjælpe politiet som led i deres almindelige arbejde på sygehuset, så længe der er private virksomheder, der kan tage blodprøven i stedet.
Det har antageligt ledt til, at læger personligt har sendt en regning på flere tusinde kroner per blodprøve. Penge, de har kunnet lægge oven i deres almindelige løn.
Med en ændret bekendtgørelse, der undtager politiets bevissikring fra kravet om at private virksomheder skal løse opgaven, vil Danske Regioner og Rigspolitiet derfor kunne indgå en rammeaftale, der reducerer politiets udgifter betydeligt.
Den foreslåede ændring af bekendtgørelsen er nu i høring frem til den 2. februar.
Tekst, grafik, billeder, lyd og andet indhold på dette website er beskyttet efter lov om ophavsret. DK Medier forbeholder sig alle rettigheder til indholdet, herunder retten til at udnytte indholdet med henblik på tekst- og datamining, jf. ophavsretslovens § 11 b og DSM-direktivets artikel 4.
Kunder med IP-aftale/Storkundeaftaler må kun dele DK Indkøbs artikler internt til brug for behandling af konkrete sager. Ved deling af konkrete sager forstås journalisering, arkivering eller lignende.
Kunder med personligt abonnement/login må ikke dele DK Indkøbs artikler med personer, der ikke selv har et personligt abonnement på DK Indkøb.
Afvigelse af ovenstående kræver skriftlig tilsagn fra det pågældende medie.